ВАТИКАН ПІДТВЕРДИВ: ПАПА РИМСЬКИЙ ХВОРИЙ НА КОРОНАВІРУС (ОНОВЛЕНО)



Ватикан підтверджує, що Папа Франциск і два його помічника дали позитивний результат на захворювання коронавірусів, пише MCM News.

Три нові випадки входять в число 400 випадків, підтверджених в Італії протягом тижня. Папа Франциск пропустив вчора заплановану месу з духовенством в Римі після того як виявив симптоми, схожі на коронавірус.

Ватикан раніше говорив, що у 83-річного понтифіка було невелике нездужання, і він міг приступити до решти своєї запланованої на сьогодні роботи.

Папа і його помічники були поміщені на карантин і отримали медичну допомогу близько Санта-Марти, готелю Ватикан, де він живе. Папа був помічений кашляючим і сякався під час меси в середу.


Оновлено

У п’ятницю Ватикан спростував припущення про те, що папа Франциск скасував офіційну аудієнцію, так як був хворий чимось серйознішим, ніж на звичайну застуду.

Ватикан каже, що папа “злегка захворів”, але спростовує припущення про коронавірус. При цьому Ватикан не уточнив, чим саме захворів папа, але спростував раніше версію про коронавірус, – повідомляє видання Reuters.

У публікації повідомляється, що, по всій видимості, в середу в загальній аудиторії він застудився, після чого заговорив злегка хрипким голосом. Так само під час післяобіднього служіння в середу в Римській церкви він кашляв. На даний момент це було його остання поява за межами Ватикану.

Прес-секретар Маттео Бруні сказав у своїй заяві в п’ятницю вранці, що папа святкував ранню ранкову месу, як це прийнято, в каплиці гостьового будинку Санта-Марта, де він живе і вітає всіх присутніх на служінні.

“Але він думав, що було б краще відкласти сьогоднішню офіційну аудиторію. Зустрічі, які планується провести в Санта-Марті, будуть проходити регулярно”, – сказав Бруні.

У п’ятницю вдень Бруні сказав: “Немає жодних доказів, які могли б привести до діагностики чого-небудь, крім легкого нездужання. Навіть сьогодні вдень зборів Святого Отця проводились в Санта-Марті”.

Бруні додав, що папа просто “трохи прихворів”. У п’ятницю вранці Франциск мав прийняти керівників Microsoft Corp (MSFT.O), International Business Machines Corp (IBM.N) та інших технологічних компаній. Його мова до них з Апостольського палацу повинна була бути передана учасникам конференції в Римі з етики в штучному інтелекті (AI).

На конференції Microsoft, IBM, Ватикан і Продовольча і сільськогосподарська організація США (ФАО) підписали меморандум про взаєморозуміння з питань штучного інтелекту. Папа зазвичай проводить щоранку, виголошуючи промови перед групами і зустрічаючись з главами держав в Апостольському палаці Ватикану.

Але, на відміну від попередніх пап, він вирішив не жити в його просторих папських квартирах і зупинився на простих квартирах в Санта-Марті, де він проводить залишок дня, в основному працюючи над церковними справами.


Популярні дописи з цього блогу

Текст надіслала добре знайома лікарка, професор, доктор медичних наук.Дочитайте до кінця🙏🏻

«Ви швидше виграєте в лотерею, ніж заразитеся коронавірусом»: болгарський лікар пояснив, чому не потрібно панікувати